Yoga

Yoga hos mig….

Yoga er for alle, uanset køn, alder og i hvilken form du er i.

Der findes mange former for yoga. Det jeg synes, er nøglen, når man vælger yoga, er ikke så meget hvilken form, men mere at du kan mærke at det bliver ”din yoga”, at du kan mærke, at det gør dig godt og det føles rart for dig i din krop og i dit sind.  At praktisere yoga er både at arbejde med det fysiske, som muskler, led og bindevæv, men i den grad også med energien i kroppen, som vi ikke kan se, men tydeligt kan mærke. Energien som flyder som et flow i kroppen vil påvirke dit mentale velvære helt naturligt, når du slipper kontrollen og er tilstede i det, du gør. Det fantastiske ved yoga er, at du ikke skal præstere eller sammenligne dig med andre, men være tro mod dig selv og din krop. Bare være tilstede, hvor du er lige nu.

Yogaen, du møder hos mig, er både yin og yang inspireret. Yang yoga er den mere dynamiske yoga, hvor vi styrker muskler, led og forbedre blodcirkulationen i kroppen. Yin yogaen fremmer bevægeligheden gennem stræk af muskler og bindevæv. Jeg mener, at begge former har sin berettigelse, da jeg finder det vigtigt, at vi bibeholder og forebygger både vores styrke og mobilitet. Indre ro og nærvær vil naturligt indfinde sig i vores yogapraksis. 

Hvad skal jeg medbringe og hvordan foregår en yogapraksis?

Dette gælder generelt for alle hold, dog vil undervisningen være tilpasset det enkelte hold afhængig af alder, køn og udfordringer.

Du møder op i yogaladen i tøj, du kan bevæge dig i. Jeg har alt udstyr, vi skal bruge, men du er altid velkommen til at medbringe din egen måtte, tæppe osv. Når du møder, ligger der allerede en måtte klar til dig. Dette er for at måtterne ligger med en passende afstand, så der er plads til dig.

Du er velkommen til at finde dig en måtte eller fjerne den eksisterende og lægge din egen måtte ud. Herefter kan du hente et tæppe og evt. andet udstyr som vi skal bruge.

I lokalet vil der naturligt opstå en rolig yogastemning, men der er altid plads til et smil og spontanitet i et ellers energifyldt rum.

Vi starter oftest med at slappe af i kroppen, så du får mulighed for at give slip på dagen og omstille dig til yoga og egen tid.

Jeg vil guide dig trygt gennem forskellige yogastillinger og flows. Der vil ofte være flere trin af en yogaøvelse, så du kan vælge eller mærke den øvelse, der passer til dig netop lige nu. Du vil opleve, at vejrtrækningen vil flyde naturligt i samspil med mange af øvelserne. Vi afslutter med afspænding, hvor din krop og dit sind får mulighed for at give slip og regenerer.

Når du deltager i yoga ”Hos kildahl” er det på eget ansvar og du er dækket af dine egne forsikringer, hvilket typisk er en fritids- og ulykkeforsikring. “Hos kildahl” har ikke ansvar for dine prioriteter i forhold til din bevægelse, idet jeg ikke kan vide, hvilke hensyn der skal tages hos den enkelte. 

Namaste